tirsdag, 21 november 2017

DØGNVAGT 7028 6161

Undgå stød - test dit fejlstrømsrelæ!

Et fejlstrømsrelæ, også kaldet et HFI- eller HPFI-relæ, anbefales testet to gange årligt. Når et relæ skal testes, skal relæets test-knap (oftest markeret med "T") påvirkes, hvorefter relæet skal slå fra. Relæet kan derefter genindkobles, ved at trække kontakten tilbage til on-position. En test af relæet gør, at det bliver motioneret og derved ikke sætter sig. Slår relæet derimod ikke fra, så anbefales det, at få det udskiftet hurtigst muligt.

Det er vigtigt at pointere, at selvom relæet vil koble ud ved tryk på relæets test-knap, er relæet ikke nødvendigvis fejlfrit, da et relæ ligeledes skal overholde en udkoblingstid. Denne test kan man ikke udføre via test-knappen.

 

Udskift dit gamle HFI-relæ

Den gamle type fejlstrømsrelæ, kaldet HFI-relæ, anbefales udskiftet til et HPFI-relæ. Det skal nævnes, at det gamle HFI-relæ ikke er ulovligt, såfremt det er funktionelt. Dog skal det også nævnes, at et nyt HPFI-relæ, modsat det gamle HFI-relæ, registrerer pulserende jævnstrømme, hvilket der findes i stort set alt elektronik (24V DC). Det gamle HFI-relæ reagerer ikke på denne jævnstrøm, som anvendes i styringer til de fleste brugsgenstande der benyttes i dag. Derfor vil relæet ikke "mærke" fejlstrømme i eksempelvis komfuret, vaskmaskine, computer eller andet elektronik.

Derfor anbefaler vi: Udskift dit relæ og bliv bedst sikret!

 

Sådan er reglerne

  • Fra 1. juli 1991 skal nye boliger have et HPFI-relæ
  • Fra 1. juli 2008 skal ALLE boliger have et virksom HFI- eller HPFI-relæ.

Husk, at det er ejeren (brugeren) som er ansvarlig for den elektriske installations tilstand og vedligeholdelse. Det er også ejeren (brugeren) som skal afhjælpe fejl og mangler i installationen.

 

Få et nyt HPFI-relæ

Få udskiftet dit gamle relæ hos MV EL-TEKNIK for kun kr. 1195,- inkl. moms. Sammen med dit nye HPFI-relæ, modtager du også en test-rapport, som dokumentation på funktioneliteten af det nye relæ.

Ønsker man at få testet sit nuværende relæ og få udleveret test-rapport herpå, tilbydes dette for kr. 350,- inkl. moms.

NB: Priser gælder kun Storkøbenhavn.

Ring mig op

Udfyld nedenstående felter og vi ringer dig op!

sik2

Autoriseret el-installatørvirksomhed

 accepted payment

Kontakt

MV EL-TEKNIK ApS

Lybækgade 10, kld. th
2300 København S.

Tlf.: +45 7028 6161
Mail: info@mv-el.dk

Elektrikere

Log på